30 Kasım 2012 Cuma

EV YAPIMI CHEESECAKE TARİFİ VERİYORUM,YAZIN!

Herkese günaydınlar,güzel günler ve hayırlı cumalar sevgili takipçilerim :)

Ev işleriyle arası pek iyi olmayan benim yemeklere değil ama tatlı türü şeylere elim baya yatkındır ama öyle sürekli mutfakta tatlı yapan biri değilim ne zaman çok sıkılsam bomboşşşşş bir vaktim olsa enteresan tatlı tariflerine gömülürüm hatta uzunca bir müddet ben aşçılık okuluna gitmek istiyorum dediğimi de hatırlarım.

Giriş,gelişme ve sonuç bölümünden oluşan bu yazımın gelişme bölümü biraz fazla görselli olacağı için giriş bölümünü kısa keserek konuma dönüyorum.

Bu gün bir enteresanlık yapıp bol malzemeli gözüküp bizi korkutsa da aslında dünyanın en kolay tarifinden oluşan cheesecake tarifi vereceğim,tabi ki görselleri de yanında hediyesi olarak :)

Evettt yukarıda görmüş olduğunuz yazı cheesecakein ana tarifidir.Ana diyorum çünkü dikkatinizi çektiyse bildiğiniz anne stili tarif yazısıdır ve bellidir ki Kod adı Nilgün olan ve cheesecake konusunda uzmanlaşmış birinden alınan bir tariftir hahaha :) Not alabilirsiniz.

GEREKLİ MALZEMELER
2 paket eti burçak bisküvi dikdörtgen şeklinde olan (2.5 pakette olabilir )
yarım paket tereyağ
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süzme yoğurt
200 gr labne 
1 paket krema

Üstü için 
Vişne suyu
şeker
Ayıklanmış vişne 
2 çorba kaşığı nişasta

(üst kısmının meyvesi sizin tercihinize kalmış marketlerde her mevsim pasta süslemeleri  için uygun dondurulmuş meyveler satılıyor )


Önce bisküvileri un halini alacak şekilde blenderlayın bu işlem toplam 2 dakikanızı alıyor :) 


Bisküviler yukarıda ki kıvama geldiği zaman onları başka bir kaba alın çünkü birazdan içerisine yarım paket tereyağ karıştıracağız :) 


Tereyağı güzelce eritip alttaki görseldeki gibi bisküvilerle karıştırıyoruz.yavaş yavaş koyup hemen karıştırmaya başlamanızı öneriyorum yoksa herkesin bildiği gibi topaklanma oluyor.Ayrıca bu işlemi yaparken  kokusundan dolayı o karışımı yememek için kendinizi zor tutuyorsunuz belirtiyim ;)

Un helvası kıvamına gelen karışımı altı yağlanmış bir borcamın içerisine ince ve eşit bir tabaka halinde yayıyoruz.Tabi benim bu verdiğim tarif yuvarlak borcama göre eşit geliyor tecrübeli ev anneleri ,ev hanımları ve yeni gelinler bunu kendilerine göre ayarlasınlar:)))


Bisküvileri borcama yayma işleminden sonra yukarıda ki üç malzemeye ek olarak benim gözden kaçırdığım kremayı birbirlerine karıştırma sırası geliyor.

Önce 3 yumurta ve 1 su bardağı şekeri çırpın 

Sonra 1 su bardağı süzme yoğurdu karıştırın 

Ardından 1 paket kremayı karıştırmaya başlayın 

Ve son olarak eğer büyük paket labneyse yarısını küçük paketse( 200gr ) hepsini karıştırmaya devam edin .Tabi bu işlemleri en düşük karıştırma düzeyinde yavaş yavaş karıştırın ki köpürmesin.
Toplamda 10 dk. geçmeyen bu karıştırma işleminden sonra oluşan karışımı aşağıda ki şekilde hazırlanmış olan borcama yine eşit bir şekilde yayın.



140-150 derecede yaklaşık 1,5 saat kadar pişen tepsiyi iyice kabarınca ( bknz aşağıda ki resim ) çıkarıp bir kenara koyun çünkü üzerini süsleme kısmının hazırlanmasında sıra :)


Yukarıda ki meyveleri marketten ayıklanmış ve donmuş şekilde aldık.Tabi buları öylece tepsinin üzerine atmıyoruz :)  ne yazık ki ben o esnada heyecandan olsa gerek fotograflama işlemini unutmuşum ama size hemen özet geçiyim 
Üst kısmı için Yeteri kadar vişneyi,yine göz kadarı yeteri kadar vişne suyuyla karıştırarak içerisine,1 çorba kaşığı nişasta ve 1 çorba kaşığı şeker ilave ederek karıştırın yani ufak bir tencerede pişirin ve jöle kıvamına getirin  :) Bu kadar

Meyve karışımını güzelce yayın ve 1 gece beklemesi için buz dolabına atınız.Eğer acil misafiriniz gelecekse bu tatlı yapımı ne yazık ki uygun değil çünkü tadının ve malzemelerin oturması için 1 gece dolapta bekleyip iyice soğuması gerekiyor.

Pişme süresini saymazsak toplamda 15 dk dan az bir hazırlama süresi oluyor bilgilerinize ;)

ve hadi şimdi çıkan bulaşıkları yıkayın :)Tatlıyı yarın götürürsünüz ;) 
hee bu arada unutmadan yarın sizlere bir süprizim var takipte kalın Herkese mutlu haftasonları ;)




48 yorum:

  1. elıdacımmmm bende boyle tarf vermıstım harıka oluyor degılmı :))) mıssssssss.ellerıne saglıkkkkkkk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa görmemişim hemen bakıyorum eminim seninkide çok güzel olmuşturrr :)

      Sil
  2. Vişneler dolapta bekliyor
    Beklemesinler artık :)
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üşümüşlerdir onlar dolaptan çıksınlar artık bence :) Teşekkür ederimmm ;)

      Sil
  3. Yarım paket tereyağı 125 gramın mı yarısı oluyor acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar
      Yarım paket tereyağ 250 gr ım yarısı oluyor yani kullandığımız 125 gr
      Sevgiler

      Sil
  4. Gecenin 4ünde bir erkeğe bunu yaptırdıysan (ki mis oldu) başarılı tarif demektir :)

    YanıtlaSil
  5. Bir erkeğe gecenin köründe cheesecake yaptırdıysa ( ki an itibariyle misss oldu) tarif başarılı demektir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) superrrr ..eminim çok lezzetli olmuştur ellerinize sağlık :)

      Sil
  6. krema yerine ne kullanabiliriz kullanmasak yada altarnatifi nedir ?lütfen cevap simdiden tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aklima krema disinda kullanikcak pek bir sey gelmedi ne yazik ki yardimci olamadim kusura bakmayin :(

      Sil
    2. Bende cig krema yoktu toz krema vardi. Kullanilan miktara denk gelecek sekilde yarim bardak sut ve 1/3 toz krema kullandim. Tabii toz krema sekerli oldugu icin 1 bardak yerine 1 yemek kasigi seker koydum. . Sonuc:herkes parmaklarini yedi.. :) tarif çok basarili..

      Sil
  7. Yapmak için sabırsızlanıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim güzel olacaktır şimdiden ellerinize sağlık :)

      Sil
  8. Pasta harika görünüyor.meğer benim vişneler buzlukta bu pastayı bekliyormuş :) ayrıca bloğunuz da çok güzel olmuş.hemen takibe aldım sizi :) bende bloğuma beklerim
    Lezzetli-hayat.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için , hoşgeldiniz :)

      Sil
    2. Pastanede uygulasam bnu nsl olur

      Sil
    3. Teşekkürler ...tabiki pastahanedede gayet başarılı olur ..

      Sil
  9. pratik ve lezzetli görünen bu tarifiniz için teşekkürler...yapmaya başladıktam sonra son anda süzme yoğurdun olmadığını farkedip normal yoğurt kullanmak zorunda kaldık:) sizce çok bariz bir lezzet farkı yaratır mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süzme yoğurt kullanılması,krema sulanmasın diye yapılıyor diye biliyorum ama tadında çok bir fark olacağını düşünmüyorum , eminim lezzetli olmuştur ellerinize sağlık :)

      Sil
  10. Merhaba, öncelikle bu detaylı tarif için çok teşekkürler, çok yardımı oldu :) sormak istediğim bir şey var, vişne-nişasta-şekeri karıştırıp üzerine dökmüşsünüz ya, ben nişastanın çiğ olarak pek etkili olmayacağını düşündüğüm için bu karışımı ocakta biraz pişirdim böylece reçel/jöle gibi kıvamlı oldu. Şu anda buzdolabında ve tatmak için zor bekliyorum :D Bu arada ben mutfaktan pek anlamam, blogum da yemek blogu değildir zaten, işgüzarlığımı hoş görmeniz dileğiyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estafurlah öyle şey olur mu bende öyle pek anlamam yemekten falan sadece tatlıyla aram iyidir.Eminim sizin yaptığınız stilde gayet güzel olmuştur belki sadece biraz ağır olabilir ama buz dolabında güzelce soğuyunca süper olacaktır.Ellerinize sağlık :)

      Sil
    2. Ben de söylediğiniz cümle yüzünden karışımı sulu sulu cheesecake in üzerine döktüm. Ne biliyim orada kıvamlanacak sanıyorum. Ancak baktım olmadı internetten başka tariflere baktım. Neyse ki orada pişireceğim yazıyordu. Döktüğüm bölümü yeniden bir tencereye geri döktüm ve pişirdim. Bence benim gibilerin emeğinin heba olmaması için o bölümü acilen değiştirmelisiniz

      Sil
    3. Uyarınız için teşekkürler , hemen düzeltmeyi yapıp o kısma pişirilceğini belirttim ..ellerinize sağlık
      sevgiler

      Sil
  11. DİLİMLEMEK İSTEDİĞİMİZDE BOZULMADAN ALINABİLİYORMU KELEPÇELİ KAPA TYAPSAK DAHA İYİ SERVİS EDEMEYİZMİ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç bir sıkıntı olmuyor o şekilde ama dediğiniz gibi o tarz bir kapla daha rahat servis edilebilir.Bundan sonrakinde bende öyle deneyeceğim teşekkürler :)

      Sil
  12. merhaba, kız arkadaşım bu tarifi uyguladı tadı harika oldu ancak fırında oldukça kabarmasına rağmen 1 gece dolapta beklerken kabarıklığı sönmüş ve neredeyse tabandaki bisküvi kalınlığı kadar kek kalınlığı kalmış. bunun sebebi ne olabilir. fırında piştikten sonra üzerine hemen meyveleri koyamadık çünkü hala alt kısmı yumuşaktı bu sebep ile olabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar
      Geç cevap için kusura bakmayın malum araya bayram girince pek bilgisayarın başında oturamadım.Genelde sönmemesi lazım kekin ama belkide beklettikten sonra üzerine soğuk meyve geldiği için olabilir.Ben fırından çıkar çıkmaz 1-2 dk. geçtikten sonra hemen kokuyorum pek problem olmuyor
      Ellerinize sağlık
      sevgiler

      Sil
  13. bir erkek olarak su anda yapıyorum fırında emınım cok guzel olucak esımede süpriz olacak teşekkür ederim güzel tarıfınız ıcın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim çok güzel olmuştur ellerinize sağlık ..böyle düşünceli eşlerin olduğunu bilmekte ayrıca güzel tabi :) Sevgiler

      Sil
  14. Valla bende eşime sürpriz yapıyorum vişne yerine çikolatalı yaptım şimdi fırından çıktı mükemmel bir görüntü ve kokusu var tadına yarın bakıcaz :) emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim süper olmuştur ellerinize sağlık , Çikolatalı benimde hep aklımda ama bir türlü yapmak kısmet olmadı en kısa zamanda bende deneyeceğim :)
      sevgiler

      Sil
  15. tarifiniz çok güzel, ben süzme yoğurt kullanmadan kefirle yapıyorum çok güzel oluyor, sizin tarifinizi de deneyeceğim, ellerinize sağlık ! siteme göz atarsanız çok sevnirim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kefirle ilk defa duyuyorum ama eminim onunlada çok güzel oluyordur bir daha ki sefere bende öyle deneyeceğim tavsiyenize uyarak,çok teşekkürler
      sevgiler :)

      Sil
  16. Ilk defa denedim beklemek iskence ins guzel olur tesekkurler tarif icin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellerinize sağlık eminim çok güzel olmuştur,evet ne yazık ki bu tatlının en çekilmez yeri bekleme süresi :) Yorumunuz için teşekkürler :)

      Sil
  17. Ilk defa denedim ins yapabilmisimdir tarif icin tesekkurler

    YanıtlaSil
  18. Yanıtlar
    1. Merhabalar
      Krema hazır küçük paketteki 200ml lik kremalardan , 1 paket yeterli oluryor
      sevgiler

      Sil
  19. Ablacım acaba vişne sosu yerine hazır jole kullansam nasıl olur? �☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben daha önce denemedim ama bence olur , hem daha pratik olur diye düşünüyorum :) şimdiden ellerine sağlık

      Sil
  20. Ilk defa yapmayi deniyorum... insallah guzel olacak ama kac dk firinda bekletecegimi bilmiyorum... sizinki harika gozukuyor. Elinize saglik

    YanıtlaSil

Aradığınız kişiye şu anda ulaşılamıyor lütfen mesaj bırakınızzzzz , mutlaka bırakınızzz :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...